top of page

Over ons

Wij zijn Joost en Roos. Met trots heten wij je welkom op onze ‘plek voor de zintuigen’. Onze missie is om een inspiratieplek voor anderen te zijn. Voor jou dus. Een plek die uitnodigt om tot rust te komen en gewoonweg ‘te zijn’.

In verbinding, met respect voor mens, dier en natuur.

Wij zijn 'echte mensen', no nonsens en hebben oog voor de ander. Met onze mooie plek willen wij een bijdrage leveren door met de opbrengsten van onze plek initiatieven te steunen die de wereld een beetje beter maken.

Wat doen wij verder?

Roos is ruim 20 jaar onafhankelijk geurspecialist. Zij biedt bij Welderust allerlei bijzondere zintuiglijke workshops en proeverijen aan. Joost heeft ruim 40 jaar een grafisch ontwerpbureau gehad en stopt nu al zijn liefde in ons 1,4 ha eigen land.

Volg ons

  • Instagram
POEL WELDERUST.jpeg

Van intensief agrarisch naar nieuwe natuur

Toen wij in 2018 op de Altenaweg terecht kwamen, was het terrein een en al beton. De 2200 (!) m2 voormalige kippenschuren stonden vol met caravans te wachten op een nieuwe bestemming. En dat is gebeurd. In het voorjaar van 2020 onderging het terrein een transformatie van intensief agrarisch naar nieuwe natuur. In samenwerking met Brabants Landschap is een kikkerpoel gecreëerd die in contact staat met de nabij gelegen ecologische verbindingszone. Met inheemse kruiden en aanleg van struweel zijn alle vogels, kikkers en andere dieren nu blije gasten op ons grondgebied.

Volg ons

  • Instagram
Altenaweg_Gilze.png

Dit was Huize Altenae aan de Altenaweg omstreeks 1920. Van deze oorspronkelijk uit drie woningen bestaande bouw met schuren en stalling is weinig meer over.

BOERDERIJ ALTENAWEG 8 KLEUR.jpg

In 1956 werd Hoeve Zeldenrust gebouwd. Een mooie, typisch Brabantse wederopbouw boerderij met de naam Zeldenrust. Toen wij hier in 2018 onze intrek deden, wisten we één ding zeker. De naam Zeldenrust was historisch gezien van waarde, maar nou net het tegenovergestelde van hoe wij hier wilden leven. Het naambord bleef dus veilig opgeborgen, maar zo ontstond wel de naam voor de huisjes: Welderust. Omdat dat precies is wat je hier kunt verwachten: weldaad en rust.

Foto omstreeks 1980. Het kippenbedrijf in volle bedrijvigheid (met Zeldenrust).

INDUSTRIETERREIN ALTENA.jpg

Na een lange zoektocht naar verschillende bouwstijlen ontstond het idee om een deel van de kippenschuren te behouden en deze om te toveren in hedendaagse, groene huisjes. Hier de eerste schetsen van Joost. Met technisch advies van architect Bastiaan Kalmeijer van IWT. Het bouw- en timmerwerk is verzorgd door Joost Coppens en superteam, vrijwel allemaal lokaal uit Gilze.

Welderust7.jpg
Welderust2.jpg

De Altenaweg toen

De Altenaweg nu

P6064565_verkleind.jpg

De boerderij op de achtergrond, met huisje Oost en huisje West in de voormalige kippenschuur.

bottom of page