top of page

Over ons

Wij zijn Joost en Roos. Met trots heten wij u welkom op onze ‘plek voor de zintuigen’. Een plek die uitnodigt om tot rust te komen en gewoonweg ‘te zijn’. Toen wij in 2018 op deze mooie plek terecht kwamen, was het terrein een en al beton. De 2200 (!) m2 voormalige kippenschuren stonden vol met caravans te wachten op een nieuwe bestemming. En dat is gebeurd. In het voorjaar van 2020 onderging het terrein een transformatie. Van intensief agrarisch naar nieuwe natuur. Al het beton werd verwijderd, het grootste deel van de schuren werden gesloopt en slechts een klein deel bleef staan. Dat is nu de plek waar u kunt genieten. In samenwerking met Brabants Landschap is een kikkerpoel gecreëerd die in contact staat met de nabij gelegen ecologische verbindingszone. Met inheemse kruiden en aanleg van struweel zijn alle vogels, kikkers en andere dieren nu blije gasten op ons grondgebied.

 

Wat doen wij verder?

Joost is ruim 40 jaar grafisch ontwerper, met zijn eigen bureau Beelenkamp ontwerpers in Tilburg. En Roos is nu 20 jaar onafhankelijk geurspecialist. Zij biedt op de Altenaweg allerlei bijzondere zintuiglijke workshops aan. Een mooie aanvulling tijdens een verblijf op Welderust...

Volg ons

  • Instagram
Altenaweg_Gilze.png

Dit was Huize Altenae aan de Altenaweg omstreeks 1920. Van deze oorspronkelijk uit drie woningen bestaande bouw met schuren en stalling is weinig meer over.

BOERDERIJ ALTENAWEG 8 KLEUR.jpg

In 1956 werd Hoeve Zeldenrust gebouwd. Een mooie, typisch Brabantse wederopbouw boerderij met de naam Zeldenrust. Toen wij, Joost en Roos met dochter Josephine hier in 2018 hun intrek deden, wisten we 1 ding zeker. De naam Zeldenrust was historisch gezien van waarde, maar nou net het tegenovergestelde van hoe wij hier wilden leven. Het naambord bleef dus veilig opgeborgen, maar zo ontstond wel de naam voor de huisjes: Welderust. Omdat dat precies is wat u hier kunt verwachten: weldaad en rust.

Foto omstreeks 1980. Het kippenbedrijf in volle bedrijvigheid (met Zeldenrust).

INDUSTRIETERREIN ALTENA.jpg

Na een lange zoektocht naar verschillende bouwstijlen ontstond het idee om een deel van de kippenschuren te behouden en deze om te toveren in hedendaagse, groene huisjes. Hier de eerste schetsen van Joost. Met technisch advies van architect Bastiaan Kalmeijer van IWT. Het bouw- en timmerwerk is verzorgd door Joost Coppens en superteam, vrijwel allemaal lokaal uit Gilze.

Welderust7.jpg
Welderust2.jpg

De Altenaweg toen

De Altenaweg nu

P6064565_verkleind.jpg

Hoeve Zeldenrust

met huisje Oost en

huisje West

bottom of page